Тиждень української мови та літератури

На початку березня в Лисичанській ЗОШ І - ІІІ ступенів № 2 традиційно проходить Тиждень української мови й літератури. Цього року тиждень у нас вийшов літературний. 10 березня в класах середньої школи пройшли тематичні п’ятихвилинки до Дня народження Т.Г. Шевченка. Також у 5 класі було проведено Конкурс на кращого читця віршів Тараса Шевченка «Іду з дитинства до Тараса», а в 6 та 9 класах відбулися літературні читання "Мій Шевченко". Учні читали поезії Великого Кобзаря, слухали своїх однокласників, надихали й надихалися чудовою поезією. Особливе враження справило на жюрі виконання творів Гладких Андрієм (5 клас) та Демченко Ігорем (6 клас), а вчителька англійської та німецької мови Граневська Катерина Михайлівна здивувала всіх читанням напам'ять поезії "Заповіт" англійською мовою та уривка з поеми "Катерина".
Заходи відбулися в шкільній бібліотеці, де завдяки старанням Лариси Сергіївни завжди тепло та затижно. Цікаво було побачити різні видання "Кобзаря" Тараса Шевченка та книг про його життя й творчість, які бібліотекарка дбайливо приготувала до свята. Дітей вразила книга, в якій вміщені світлини рукописів поета, а також дерев'яна книга, зроблена колишніми учнями нашої школи.
Поезія Кобразя завжди залишається сучасною й не залишає байдужими українців. І заходи, проведені в нашій школі вкотре це довели.
У рамках тижня української мови й літератури в 6 класі Лисичанської ЗОШ І - ІІІ ступенів № 2 було проведено Літературно-музичні читання до 150-річчя Лесі Українки "Я маю в серці те, що не вмирає". Під час заходу школярі ще раз познайомилися із життєвим шляхом поетеси, здійснили віртуальну екскурсію в село Колодяжне, де пройшли дитячі роки маленької Лесі, а також почули деякі вірші Лесі Українки та сучасне виконання пісні "Давня весна".
Згодом учні взяли участь у Всеукраїнському онлайн-конкурсі «150 імен Лесі Українки», за участь у якому отримали сертифікати.
Кiлькiсть переглядiв: 60

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.