Повернутися до звичайного режиму

Про підсумки проведення ІІ етапу Всеукраїнських учнівських олімпіад з навчальних предметів у 2017-2018 навчальному році

Відповідно до Положення про Всеукраїнські учнівські олімпіади, турніри, конкурси з навчальних предметів, конкурси-захисти науково-дослідницьких робіт, олімпіади зі спеціальних дисциплін та конкурси фахової майстерності, затвердженого наказом Міністерства освіти і науки України від 22.09. 2011р. № 1099, зареєстрованого в Міністерстві юстиції України від 13.01.1014 р. №31 «Про затвердження графіків проведення IV етапу Всеукраїнських учнівських олімпіад з навчальних предметів та конкурсних відбірково-тренувальних зборів кандидатів до складу команд учнів України для участі у міжнародних учнівських олімпіадах з навчальних предметів на 2014 – 2019 роки (зі змінами), наказу Міністерства освіти і науки України від 02.08.2017 р. № 1112 «Про проведення Всеукраїнських учнівських олімпіад і турнірів з навчальних предметів у 2017/2018 навчальному році», наказу Департаменту освіти і науки Луганської обласної державної адміністрації від 07.09.2017р. за №175С «Про проведення І-ІІ етапів Всеукраїнських учнівських олімпіад із навчальних предметів у 2017/2018 навчальному році», наказу відділу освіти Лисичанської міської ради від11.09.2017 р. №346/агд «Про проведення І-ІІ етапів Всеукраїнських учнівських олімпіад з навчальних предметів у 2017/2018 навчальному році», наказу відділу освіти Лисичанської міської ради № 505/агд від 20.12.2017 «Про підсумки ІІ етапу Всеукраїнських учнівських олімпіад у м. Лисичанську в 2017/2018 навчальному році», з метою пошуку, підтримки та розвитку творчого потенціалу обдарованої молоді у навчальному закладі проводилася грунтовна робота щодо підготовки учнівської молоді до участі у ІІ етапіВсеукраїнських учнівських олімпіад з навчальних предметів.

Олімпіади проводилися з 13 базових дисциплін.
І (шкільний) етап тривав з 03 по 25 жовтня 2017 року, проводився на базі школи за завданнями, підготовленими вчителями школи .
У І етапі взяли участь 84 учня, що складає 29 % від загальної кількості учнів 6-10 класів. В цілому І етап пройшов організовано. Складено графік олімпіад, створено журі для перевірки олімпіадних робіт та визначення переможців І етапу. Олімпіади проводилися відповідно до графіка.

В цілому відсотковий показник учасників шкільних олімпіад збільшився порівняно з попереднім навчальним роком, кількісний показник підвищився у зв’язку із наявністю у навчальному закладі учнів 10 класу. Найактивнішими учасниками олімпіад І етапу були учні 8-9 класів, а найбільша кількість учасників була зафіксована на олімпіадах з математики,англійської мови. Адміністрацією школи були узагальнені матеріали, вчасно подані заявки на участь у ІІ міському етапі учнівських олімпіад з базових дисциплін.
ІІ етап учнівських олімпіад проходив із 11.11.2017 по 12.12.2017 на базі ЗОШ №14 та ЗОШ № 8. До місця проведення олімпіад учні прибували організовано у супроводі вчителів. Вчителі школи, які були залучені до роботи у складі журі,орг.комітету предметних олімпіад,супроводі учнів своєчасно з’являлися, добросовісно виконували свої обов’язки, об’єктивно підходили до оцінювання робіт учнів. У ІІ районному етапі олімпіад взяли участь 22 учня.
Результати ІІ етапу Всеукраїнських олімпіад свідчать про наступне. Всього учні школи у ІІ етапі Всеукраїнських олімпіад вибороли 2 призових місця, з них:

-Сиротіна Анастасія,учениця 9-го класу : ІІІ місце з німецької мови ( керівник Граневська К.М.);

-Янголенко Альбіна, учениця 9-го класу : ІІІ місце з правознавства ( керівник Сухініна І.А.). Дана учениця приймала участь у ІІІ ( обласному) етапі,який відбувся 27 січня 2018 року у м.Сєвєродонецьку. На підставі протоколу перевірки робіт учасників ІІІ етапу Всеукраїнської учнівської олімпіади з правознавства,з 15 призових місць Янголенко Альбіна посіла 9 місце.

Якісний аналіз результатів проведення ІІ етапу учнівських олімпіад у 2017-2018 навчальному році , у порівнянні із минулим навчальним роком вказує ,що зменшилася кількість призових місць .

Так,у 2016-2017 н.р. учні навчального закладу вибороли 5 у ІІ етапі міських олімпіад призових місць. Наш навчальний заклад ,у порівнянні з іншими , за рейтинговою позицією у поточному навчальному році займає 13 місце з 15.

Виходячи з вищезазначеного рекомендовано:

1.Оголосити подяку з занесенням до особової справи учням-переможцям ІІ етапу Всеукраїнських олімпіад за високі результати, продемонстровані на олімпіадах з базових дисциплін ,а саме:

- Сиротіній Анастасії,учениці 9-го класу за зайняте ІІІ місце з німецької мови;

- Янголенко Альбіні, учениці 9-го класу за зайняте ІІІ місце з правознавства.
2. Оголосити подяку вчителям німецької мови Граневській К.М.,вчителю правознавства Сухініній І.А. за високі результати на ІІ етапі Всеукраїнських олімпіад з базових дисциплін.

3.Заступнику директора з НВР Козьменко Н.Ю.проаналізувати результати участі команд у II етапі Всеукраїнських учнівських олімпіад на методичній раді та розробити конкретні заходи щодо покращення ефективності роботи з обдарованими дітьми.

4.Враховувати результативність роботи з обдарованими дітьми (кількість переможців на всіх етапах Всеукраїнських учнівських олімпіад) при атестації педагогічних працівників.

Кiлькiсть переглядiв: 545

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.